Afrodiziacul numarul unu al Ugandei, un soi de portocal pitic numit de oamenii de stiinta "citropsis articulata", se afla in pericol de disparitie, releva AFP.
Considerat de traditia locala un "arbore al sexului", acesta are niste radacini care, daca sunt consumate, au un efect similar medicamentului Viagra si, in plus, nu costa nimic.

Pentru ca, dupa ce este smuls din pamant pentru a-i fi utilizate radacinile, arborele nu se mai inmulteste, citropsis devine pe zi ce trece tot mai greu de gasit. In plus, fructele acestei specii pitice de portocal rosu sunt foarte gustoase. Oamenii din zona padurii Mabira, una dintre cele mai frumoase din Africa, au toate motivele sa-l regrete.

"Radacina de citropsis isi face efectul dupa trei ore de la consumarea sa", afirma nostalgic Kasozi Bruham, un "client" regulat, de 49 de ani, care locuieste la 50 de kilometri in estul Kamparei. "Suntem ingrijorati de rarirea citropsisului. Aici exista o mare problema cu impotenta, iar oamenii vor fi nevoiti sa se dispenseze de acest arbore si sa-si cumpere un medicament echivalent", afirma alarmat localnicul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.