Guvernul din Kirgistan a ordonat o ancheta pentru a demonstra ca Mos Craciun locuieste in aceasta mica tara din Asia centrala, in urma unui raport publicat saptamana trecuta in Suedia, informeaza NewsIn.

"Agentia de stat pentru turism a fost intotdeauna convinsa ca Mos Craciun locuieste in aceasta zona si, in sfarsit, cercetatorii suedezi au demonstrat ca este adevarat", a declarat anchetatorul sef al Agentiei de stat pentru turism, Akbar Djigitov.

"Ne asteapta o misiune grea pentru ca statul Kirgistan tine sa fie recunoscut ca adevarata casa a lui Mos Craciun", a adaugat el si a insistat asupra importantei operatiunii.

Kirgistan are timp doar pana la 20 decembrie sa trimita toate documentele susceptibile sa dezvaluie domiciliul lui Mos Craciun, o cursa care se anunta dificila deoarece tara are un relief stancos si in numeroase zone, este foarte dificil accesul pe perioada iernii.

"Pentru foarte mult timp am crezut ca Mos Craciun locuieste la Polul Nord, dar acum stim ca, pentru a-si indeplini sarcinile si a ura 'Sarbatori fericite' intregii lumi, trebuie sa-si inceapa calatoria din Kirgistan", a spus si directorul Agentiei de turism, Tourousbek Mamachov.

Un studiu al unei companii de consultanta in inginerie Sweco a dezvaluit saptamana trecuta ca Mos Craciun ar trebuie sa strabata pamantul cu 5.800 de km pe secunda pentru a face 2,5 miliarde de opriri, pentru care toti copiii din lume sa-si primeasca cadourile.

Cercetatorii suedezi au demonstrat ca doar daca si-ar stabili baza in Kirgistan, Mos Craciun ar putea sa faca toate deplasarile si sa piarda cel mai putin timp.

O prima, platita in cadouri, desigur, il va recompensa pe cel care va gasi casa lui Mos Craciun, mai cunoscut in Kirgistan sub pseudonimul de Mos Gerila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.