Simplul costum rosu cu barba si sacul de jucarii nu mai sunt suficiente pentru a intra in rolul Mosului, informeaza Reuters.

Si asta pentru ca, odata cu infiintarea primei scoli care ofera atestate de Mos Craciun, pretendentii la titlu au descoperit ca nu este asa usor sa fii Mos profesionist.

Un simplu “ho, ho, hooo!”, barba alba, ochelarii, sacul cu jucarii si costumul rosu nu mai sunt singurele elemente care pot transforma pe oricine in Mos Craciun. si asta pentru ca un Mos profesionist are nevoie de un instructaj pe masura.

Astfel, el trebuie sa stie sa isi aleaga clopotelul in functie de tonalitatea vocii lui, pentru a nu falsa cand canta colinde, sa stie sa isi aleaga zanele, spiridusii si renii in functie de pregatirea pretendentilor si nu in ultimul rand sa stie cat mai multe povesti. Aceste lucruri sunt predate la prima scoala de profil, care si-a deschis portile in parcul Rust, din sud-vestul Germaniei.

Tot aici, Mosii invata sa se joace cu copiii, sa mearga cu acestia in parcuri de distractii si sa faca fata cu brio modului lor de joaca. De aceea profesorii de la scoala ii invata pe candidatii de ambele sexe sa plimbe cainii, sa mearga pe biciclete, sa reziste in montagne russe si chiar sa faca oameni de zapada.

Odata incheiate cursurile de o luna de la scoala, absolventii petrec intr-un mod specific sarbatorilor de iarna. Bucuria este cu atat mai mare cu cat, din acest moment sunt Mosi Craciun profesionisti, cu atestat.

La absolvire, zecile de candidati la postul de Mos Craciun au tinut o petrecere de pomina, foto dreapta. Cu acest prilej i-au cantat colinde, au organizat intreceri specifice sarbatorilor de iarna si au ciocnit pahare cu sampanie, bucurandu-se ca si-au luat atestatele de Mos Craciun profesionist.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.