Peninsularii sunt convinsi ca intalnirea cu acest animal le aduce ghinion si boli

Organizatiile pentru apararea drepturilor animalelor acuza un adevarat genocid la care la sunt supuse pisicile de culoare neagra in Italia. In aceasta tara, felinele de aceasta culoare sunt asociate cu o fiinta care aduce ghinion. Se pare ca, anual, in “Cizma” sunt masacrate peste 60.000 de pisici negre. In scopul salvari felinelor, s-a stabilit chiar si o zi in care acestea sa fie sarbatorite.

Orice italian get-beget se teme de o pisica neagra pentru ca ar aduce ghinion - aceasta este opinia unei organizatii pentru protectia animalelor.

Aceasta superstitie duce la uciderea a cel putin 60.000 de pisici negre anual, estimeaza aparatorii drepturilor animalelor. Pentru a mai salva ce se mai poate, aceeasi organizatie a stabilit o zi nationala pentru sarbatorirea pisicilor negre, relateaza revista “Der Spiegel”.

Pisicile negre au semnificatii diferite in diverse culturi si tari, insa in Italia acestea sunt prin definitie rele, malefice si aduc intotdeauna ghinion. Soferii opresc brusc masina si asteapta sa treaca o pisica neagra, iar barbatii isi fac cu o mana semnul crucii si cu cealalta isi acopera partile intime, pentru a alunga raul pe care l-ar putea aduce o pisica neagra care le taie calea.

Activistii care apara drepturile animalelor s-au declarat foarte ingrijorati de aceasta situatie, astfel incat au decis ca astazi toata Italia sa sarbatoreasca pentru prima oara Ziua Nationala a Pisicilor Negre.
Grupuri de activisti in apararea drepturilor animalelor vor organiza astazi manifestari in mai multe orase din Italia, inclusiv la Milano si Roma. “Scopul nostru principal e de a reduce numarul animalelor care sunt rapite sau abandonate”, a spus Lorenzo Croce, directorul Asociatiei italiene pentru apararea animalelor si mediului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.