Autoritatile americane au la dispozitie un autoturism demn de filmele cu James Bond. Masina cu tractiune integrala este dotata cu cele mai moderne sisteme de detectie si atac a adversarului, conexiune directa prin satelit si internet de mare viteza. Fortareata pe roti a intrat deja in serviciul autoritatilor americane, dar poate fi achizitionata si in varianta civila.

Masina poreclita SmarTrack III este o minune a tehnologiei dotata cu absolut orice ar avea nevoie un soldat pe terenul de lupta sau in jungla urbana. Cand motorul ultrasilentios e pornit, cei care se afla in automobil pot transforma capota masinii intr-o suprafata strabatura de curent electric de peste 220 de volti capabila sa-i buimaceasca pe agresori timp de cateva minute. Toate geamurile masinii sunt blindate, pe capota a fost montata o mitraliera de calibru mare care poate fi coman-data si de la distanta.

Fortareata pe roti poate descuraja eventualii urmaritori cu perdele de fum si pete de ulei, iar exteriorul e supravegheat in permanenta cu un sistem video bazat pe laser. Proiectantii automobilului au creat masina pentru a intra in principal in serviciul Departamentului de Securitate Interna al SUA.

Astfel, SmarTrack III e dotat cu sisteme de detectare a atacurilor chimice pe calea aerului si alertare a autoritatilor, sistemul video bazat pe raze laser ofera un unghi de supraveghere de 360 de grade, iar modulele inteligente antiracheta indentifica si anihileaza in aer proiectilele care ar ataca vehiculul.

Blindajul este de asemenea o bijuterie tehnologica: podeaua masinii este construita dintr-un material care are capacitatea de a disipa forta unei explozii. Pretul acestei veritabile fortarete pe patru roti incepe, pe piata americana, de la 60.000 de dolari.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.