Molly Brown si colegii ei au folosit informatiile trimise de senzorii satelitilor NASA pentru a masura rata de crestere a produselor agricole, densitatea si vigoarea recoltelor. Din spatiu, senzorii capteaza reflexii pentru a determina „verdeata“ solului si a permite cercetatorilor sa estimeze cantitatea de precipitatii, dar si pe cea de grine. Brown a studiat apoi modul in care schimbarile de climat au afectat preturile alimentelor de pe pietele locale africane, informatii pe care le-a unit in harti cu cele venite de la sateliti. Cercetatorii de la NASA s-au axat pe o singura cultura, cea de mei, o cereala rezistenta la seceta si folosita de localnici pentru prepararea unei mincari asemanatoare cuscusului.
Despre autor:
Sursa: Cotidianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
She's Next: femeile adună mai ușor oameni. Cum se aplică asta în antreprenoriat?
Sursa: start-up.ro
-
Secretele vedetelor de la Hollywood pentru un machiaj impecabil. Tehnici și...
Sursa: garbo.ro
-
Cora devine Carrefour: până la începutul lunii mai toate hipermarketurile vor...
Sursa: retail.ro
-
Scam-urile ce promit investiții, creștere de 142% în 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Agricultura Viitorului | Adrian Cosor, Adama: Ultimii doi ani de secetă...
Sursa: wall-street.ro
-
Gina Pistol, despre miracolul de a rămâne însărcinată: Minunile pe care le...
Sursa: kudika.ro
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro