Pilotul MiG-ului implicat, la sfarsitul lunii octombrie, intr-un incident aviatic, locotenent-comandor Marin Mitrica, exclude posibilitatea ciocnirii avionului sau cu o pasare.

Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Apararii, pe imaginile filmate de camera aflata la bordul avionului apar patru obiecte triunghiulare care lovesc aeronava.

Filmul a fost trimis spre analiza la SRI, aceasta institutie avand laboratoare si aparatura performante. "As exclude - este parerea mea personala - in proportie de 99% posibilitatea sa fi fost o pasare acolo. Dar este o comisie care analizeaza interiorul cabinei, urmele de pe avion, si care are posibilitatea sa ne spuna ce a fost acolo", a declarat, ieri, Mitrica, la Baza 71 Aeriana Campia Turzii.

El a evitat sa faca presupuneri, pana in momentul in care comisia speciala nu va emite un punct de vedere. "Noi presupunem ca a fost un impact. A disparut cupola, s-a dezintegrat, s-a spart. Nu am mai avut cupola si a trebuit sa actionez in consecinta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.