O scoica culeasa de pe un tarm al Islandei este considerata a fi cel mai longeviv animal descoperit vreodata de cercetatori, informeaza BBC News

Oamenii de stiinta considera ca molusca ar fi trait in jur de 405-410 ani si ca aceasta vietuitoare ar putea sa ofere detalii cu privire la secretele longevitatii.

Cercetatorii de la Universitatea Bangor, nordul tinutului Wales, afirmat ca au numarat inelele cochiliei, pentru a afla varsta molustei.

Potrivit Guinness Book, cel mai longeviv animal descoperit pana acum este o molusca descoperita in 1982, care avea 220 de ani.

Scoica a fost botezata Ming, dupa numele dinastiei chineze care era la putere acum 400 de ani, cand molusca traia primii ani ai vietii.

„Prin analiza aceastei moluste, putem sa reconstituim mediul in care aceasta a trait, date referitore la clima, temperatura apei, si rezervele de hrana ale animalelor marine. Ming este asemeni unei mici casete care a locuit pe fundul marii si care a inregistrat detalii despre biotopul marin, de-alungul timpului”, a declarat profesorul Chris Richardson de la
Bangor University.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.