Lantul, realizat in cadrul evenimentului "Fac ce vreau dar stiu ce fac si Love Plus - Continua firul vietii", a fost inceput la ora 12.00 de catre Loredana. Masuratoarea oficiala a lantului de prezervative, care se intindea pe Bulevardul Unirii, intre Piata Unirii si Biblioteca Nationala, a fost realizata in prezenta unor martori cu un dispozitiv special de masurat lungimi.

In cursul saptamanii viitoare, dovezile stranse pe parcursul evenimentului si declaratiile martorilor vor fi trimise la Guinness World Records pentru omologarea noului record, informeaza NewsIn.

Evenimentul a avut scopul de a atrage atentia opiniei publice asupra pericolului reprezentat de HIV/SIDA in randul tinerilor, si sa promoveze folosirea prezervativului ca mijloc foarte eficient de protectie impotriva HIV, a altor infectii cu transmitere sexuala si a sarcinilor nedorite.

Peste cateva saptamani, cativa tineri designeri romani vor transforma lantul de prezervative intr-o inedita colectie de haine ce va fi prezentata publicului, anunta organizatorii.