Teama japonezilor de hoti a ajuns atat de departe incat un creator de haine a lansat pe piata o colectie menita sa pacaleasca orice atacator. Astfel, in cazul in care cineva este urmarit de un raufacator, haina se poate transforma intr-un aparat de distribuit racoritoare. Designerul Aya Tsukioka s-a declarat surprinsa de numarul mare de solicitari.

Hainele se bazeaza pe o idee cat se poate de simpla: panza imprimata cu un model care imita o masina de distribuit bauturi racoritoare. Astfel, cel urmarit, cu doar cateva miscari se poate ascunde cat se poate de bine la orice colt de strada.

Creatorul hainelor-aparat Aya Tsukioka a explicat pentru cotidianul New York Times ca japonezii prefera sa fuga sau sa se ascunda chiar si atunci cand sunt atacati, atitudine ce explica linia vestimentara pe care a lansat-o. “Sa strigi dupa ajutor ar fi prea jenant”, a declarat ea.

Creatorul a declarat ca ideea hainelor care sa te ascunda i-a venit de la legendele cu celebrii luptatori ninja. Aya Tsukioka spune ca a ales sa imprime pe panza un aparat de vandut bauturi racoritoare pentru ca acestea se gasesc in numar foarte mare pe strazile marilor orase japoneze.

Citeste si:

Haine "blindate" pentru scolari

Dar si alti creatori de moda s-au gandit ca ar putea scoate profit din teama japonezilor de a fi jefuiti pe strada. Astfel, pe piata nipona a fost lansata de curand o poseta care imita o gura de canal. Si in acest caz principul este simplu: daca esti urmarit, poti renunta la toate lucrurile de valoare ascunzandu-le in aceasta poseta, pe care o “abandonezi” langa o gura de canal.

Teoretic, hotul trece pe langa lucrurile de valoare confundand poseta cu o gura de canal. Pentru scolari exista costume fabricate din kevlar, un material elastic si foarte dur, care sa-i protejeze de loviturile de cutit. Iar copiii care sunt in mod obisnuit tachinati de catre colegii lor de scoala se pot deghiza in “baieti de cartier”.