Dupa legalizarea eutanasiei, a consumului de droguri usoare si a casatoriilor intre parteneri de acelasi sex, un cercetator britanic prevede legalizarea mariajelor intre oameni si roboti
„Massachusetts va fi primul stat care va legaliza mariajul cu roboti“, declara cu nonsalanta, pentru livescience.com, David Levy, cercetator la Universitatea din Maastricht. Plecind de la recenta sa lucrare de doctorat - „Relatii intime cu parteneri artificiali“ -, cercetatorul britanic arata ca tendinta este ca robotii sa aiba un aspect tot mai apropiat omului si sa intre tot mai mult in contact cu el. „Mai intii au fost utilizati roboti impersonali, in constructia de automobile. Apoi au fost utilizati in birouri pentru a trimite corespondenta sau ca sa prezinte vizitatorilor un muzeu ori ca simple aspiratoare in gospodarii. Acum avem jucarii-robot, ciini-roboti si animale digitale“, arata Levy.

Cercetatorul sustine ca robotii vor deveni atit de asemanatori cu oamenii, ca functii sau personalitate, incit multi dintre noi se vor indragosti, vor face sex si chiar se vor casatori cu ei. „Poate suna cam straniu, dar nu e, dragostea si sexul cu robotii sint inevitabile“, spune el. Levy aduce ca argument faptul ca psihologii au identificat un set de motive pentru care oamenii se indragostesc si aproape toate pot fi aplicate relatiei dintre oameni si roboti. De exemplu, o persoana se indragosteste de o alta persoana si pentru ca trasaturile de personalitate si cunostintele lor sint in multe privinte aceleasi. Un alt mobil al iubirii apare atunci cind o persoana se stie iubita de o alta. Ambele situatii, spune Levy, pot fi induse prin programarea robotilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.