Nascuta in anul 1890 in regiunea ruseasca Iacutia, Varvara Semennikova a implinit recent frumoasa varsta de 117 si le-a explicat tuturor celor prezenti secretul longevitatii. Batrana s-a mentinut in forma cu sampanie si carne de peste
Una dintre cele mai batrane persoane de pe glob, Varvara Semennikova a implinit de curand varsta de 117 ani. Batrana le-a spus celor prezenti la aniversare ca a trait atat de mult datorita sotului ei, Alexei Semennikov. Cei doi s-au cunos-cut in anul 1944 si la putin timp s-au si casatorit. Alexei era cu 27 de ani mai tanar decat sotia sa, care la data nuntii avea... 54 de ani.
“Stateam in acelasi bordei cu parintii lui si cat era ziua de lunga Alexei era plecat la vanatoare”, povesteste batrana. Cum principalul fel de mancare in familia sotului ei era pestele, Varvara Semennikova a mancat toata viata numai preparate din peste. Chiar daca era o raritate in Rusia comunista, femeia s-a rasfatat cu sampanie, pentru ca sotul ei se dadea peste cap sa ii faca rost de cel putin o sticla pe saptamana.
Batrana sta acum ziua intreaga in fata televizorului si urmareste cu atentie stirile. De ani buni, Varvara mananca dimineata, la pranz si seara peste crud si carne fiarta. Chiar daca procesul ii ia nu mai putin de doua ore petrecute in fata farfuriei, ea nu se ridica de la masa decat atunci cand nu mai are nimic in farfurie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.