O strabunica din Franta a sarit de la 4.000 de metri pentru a strange fonduri
O femeie de 95 de ani si o fetita de 10 au sarit ieri cu parasuta de pe varful Saint Michel, din Franta, in cadrul unei campanii de strangere de fonduri pentru copiii din Kashmir, informeaza AFP. Strabunica Blanche Olive a fost insa revelatia evenimentului, femeia declarandu-le jurnalistilor prezenti ca “mai vrea sa sara inca o data”.
Blanche Olive este detinatoarea recordului national pentru cea mai in varsta parasutista amatoare care sare de la peste 4.000 de metri inaltime. La cei 95 de ani ai sai, femeia a descoperit gustul sporturilor extreme, dedicandu-se intru totul cascadoriilor cu parasuta.
“A fost extraordinar! Mai vreau inca o data”, a exclamat strabunica atunci cand a revenit pe pamant.
Intrebata de echipa medicala cum se simte, femeia a spus ca nu a avut “palpitatii sau rau de inaltime” si ca “vrea neaparat sa mai incerce o data”. Femeia a reusit astfel sa doboare recordul stabilit in urma cu 60 de ani de un cascador american, care a facut acelasi salt la varsta de 90 de ani.
In mod evident, strabunica a avut nevoie de asistenta in timpul zborului. Astfel, ea a fost insotita de in-structorul Mario Gervasi, care insa i-a surprins pe toti cei prezenti recunoscand ca a lasat pentru cateva minute bune comanda in mainile strabunicii.
Blanche Olive le-a spus celor prezenti, mai in gluma, mai in serios, ca se gandeste sa se apuce de cascadorie, pentru ca se simte extraordinar in timp ce zboara cu parasuta. Impreuna cu Blanche Olive a mai sarit si o fetita de origine francezo-pakistaneza.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.