Zeci de oi care apartin unui localnic din satul Arsa, judetul Constanta, au capatat culoarea verde in urma tratamentelor aplicate pentru tratatrea dermatitei alergice de care sufereau, transmite NewsIn.

Directorul Autoritatii Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Constanta, dr. Gregore Mertoiu, s-a declarat chiar amuzat de aceasta situatie si a precizat ca a discutat si cu medicul veterinar zonal pentru a se lamuri cum s-au inverzit oile. Oile au fost tratate cu piatra vanata si desi doar cateva erau bolnave, animanele care stau ingramadite una in alta, s-au inverzit toate. “S-au inverzit sarmanele, fusesera identificate cateva si au fost tratate de dermatita, dar tratamentul s-a luat pe lana de la una la alta”, a declarat dr. Grigore Mertoiu. Oile au captatat pe piele si lana o culoare verde.

Mertoiu spune ca, initial, animalele au fost diagnosticate in urma cu ceva timp cu dermatita alergica si ca s-au incercat mai multe tratamente pentru insanatosirea oilor. Medicul veterinar a mai adugat ca s-au folosit chiar si tratamente mai “empirice”, albastru de metilen si zeama din vita de vie si nu s-a reusit inlaturarea bolii.

Dr. Grigore Mertoiu a precizat ca din punct de vedere veterinar se vor preleva mai multe probe care vor fi testate in laboratorul de specialitate pentru a se gasi un tratament corespunzator pentru tratarea oilor, dar a precizat ca dermatita de care acestea sufera nu prezinta nici un pericol, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.