A inregistrat in urma cu 10 ani, la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci), mitul Dracula. Nu vrea sa faca din asta o afacere, ci vrea ca lumea sa stie ca legendarul “Dracula” are stapani

“Nu vand marca pentru nimic in lume. Vreau doar sa ducem mai departe legenda”, a spus Lefter Ion Cristian, cel care este titularul marcii Dracula, alaturi de prietenul sau, Latea-Brandes Stefan, descendentul lui Vlad Tepes.
A fost plecat din tara si s-a intors pentru a-si face dreptate. Sustine ca are acte care dovedesc clar ca este proprietarul mitului Dracula, legenda care ne-a facut celebri in toata lumea.
“Actele dovedesc ca nu vorbesc prostii. In 1997 am inregistrat la OSIM marca "Dracula" si "Dracula Society" si de atunci suntem proprietari. Acum, am reinnoit certificatul. Nu permitem nimanui sa se folosesca de acest nume in scopuri profitabile”, ne-a spus el.
Lefter Ion Cristian nu este singurul titular al marcii, pe certificatul de inregistrare fiind trecut prietenul sau, Latea-Brandes Stefan. “El e descendentul lui Vlad Tepes si are tot dreptul sa se foloseasca de marca Dracula. Are acasa sigiliul lui Tepes, dar si alte dovezi”, a mai spus el.
Valoarea lui Dracula nu se masoara in bani si asta vor sa dovedeasca si cei doi titulari ai marcii. “Am putea sa sunam in America si sa-l vindem pe milioane de euro, dar n-o sa facem asta niciodata. Dracula este o valoare pentru romani si noi vrem sa reinviem prin el, mitul dreptatii in Romania”, a mai spus bucuresteanul.

"Nu vreau sa devina afacerea mafiotilor"

Nu cere despagubiri micilor intreprinzatori, care se folosesc de mitul Dracula pentru a castiga bani, insa nu accepta ca brandul sa devina afacerea unor magnati. “Nu ma duc sa iau bani de la niste oameni care muncesc cinstit. Sunt multi dintre cei care fac diverse obiecte cu chipul lui Dracula si le vand, in zona Branului. Ei m-au sunat si mi-au cerut acordul. Nu am nimic cu oamenii care muncesc. Problema mea este ca "Dracula" sa nu devina afacerea mafiotilor”, a mai spus Ion Cristian.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.