Cand colegii motociclistului Matej Kus au sosit la locul accidentului, dupa ce acesta fusese lovit de o masina, au rasuflat usurati sa constate ca acesta inca era constient

Insa au mai avut parte de inca o surpriza de proportii: desi tanarul ceh de doar 18 ani stia doar cateva cuvinte in engleza, el incepuse sa converseze intr-o engleza fluenta cu paramedicii.

Peter Waite, promotorul echipei lui Kus, "Berwick Bandits" a declarat: "Nu-mi venea sa-mi cred urechilor. Vorbea o engleza curata, fara dialect sau accent. Indiferent ce s-a intamplat in acel accident e clar ca i-a aranjat intr-un fel sau altul informatiile in creier. Inainte de accident, Matej vorbea destul de prost engleza, se tot straduia sa fie inteles, dar nu prea putea invata cum trebuie. Si iata ca ne aflam cu totii langa usile ambulantei si-l auzeam pe Matej discutand cu medicii intr-o engleza perfecta. De asemenea, nu mai stia cine era sau cum il cheama. Nu mai stia nici macar ca e ceh. A fost incredibil sa-l auzim cum vorbea engleza".

Cu toate acestea, noile capacitati ale tanarului nu au tinut mult. Matej, care se ranise si la genunchi in accidentul care a avut loc la Glasgow, se straduieste acum, ca si inainte, sa se faca inteles atunci cand vorbeste in engleza.

Dupa ce a ajuns inapoi in Cehia, pentru recuperare, el a povestit - printr-un traducator - ca nu-si aminteste de nici un accident si nici de urmatoarele doua zile dupa incident.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.