Pelerina care poate face oamenii invizibili este o inventie rezultata deocamdata din analize pur teoretice si propusa de mai multi cercetatori chinezi si suedezi, condusi de Zhichao Ruan, Min Yan si Curtis W. Neff, conform unui recent comunicat al American Physical Society.
Ei sustin ca realizarea la anumiti parametri a unei asa-numite pelerine, o delimitare sub forma de tub, poate face "perfect invizibil" un obiect sau o persoana care se afla in ea. Singura conditie ar fi respectarea intocmai a specificatiilor de fabricatie a metamaterialor pentru "pelerina", structuri complexe si microscopice care pot forta fasciculul de lumina sa aiba o anumita traiectorie. La o densitate ideala a texturii, tubul-pelerina va ghida lumina in interior si astfel obiectul aflat in inauntru devine invizibil.

Persoana aflata in interiorul pelerinei nu va vedea, insa, nici ea in exterior, iar pentru a iesi din tub, trebuie sa desfaca rand pe rand straturile pelerinei.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.