Guvernul japonez este ingrijorat: rata natalitatii scade, in schimb, lumea creste catei de companie in locul copiilor. Din ce in ce mai multi japonezi necasatoriti pot fi vazuti la cumparaturi insotiti de caini pe care ii transporta in carucioare pentru bebelusi.

Toshiko Horikoshi este un chirurg oculist care pana la 46 de ani nu si-a intemeiat o familie. In schimb are doi "copii": pe Ginger, un Pudel, si Tinkerbell, o corcitura de Chihuahua si Pomeranian. Statura nu le permite celor doi catei sa merga prea mult pe jos alaturi de stapana lor prin mall-uri, dupa cumparaturi, asa ca Toshiko le-a cumparat un carucior pentru bebelusi. "Sunt ca niste copii", spune medicul aratand spre Ginger, care e imbracat intr-un tricou.

Cercul de prieteni ai lui Toshiko este format din familii care au inlocuit copiii cu animale de companie. "Prietenii mei sunt: unul casatorit, un pudel si nici un copil. Un altul, casatorit, are doi Chihuahua si nici un copil. Un alt cuplu din cercul meu de prieteni are un Chihuahua, dar nici un copil".

Cei care castiga cel mai mult din aceasta moda sunt proprietarii de magazine pentru animale. "Nu am vazut un asemenea apetit de consum ca in Japonia", explica proprietarul unui magazin cu produse destinate animalelor.

Prietenii lui Toshiko obisnuiesc sa-si duca animalele la petreceri pentru caini, sa-i imbrace in haine scumpe din matase si casmir, sa-i duca in vacante la cluburi de sanatate unde animalele se pot destinde cu sedinte de masaj si aromoterapie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.