Viata lui Tom Trueman este un cosmar, desi are numai trei ani. Spre deosebire de copiii de varsta lui, micutul nu se poate juca cu mingea si nici cu alti copii pentru ca o simpla lovitura la cap l-ar ucide cu siguranta. Tom traieste izolat de restul lumii pentru ca ii lipseste o jumatate de craniu. Singura bariera intre creierul copilului si lume este o casca elastica.

Pana la trei ani, Tom a trecut deja prin iad: pana la aceasta varsta a fost operat de 10 ori la cap, iar doctorii au fost nevoiti sa-i extirpe jumatate de craniu din cauza unei infectii. Cu toate astea, medicii s au declarat impresionati de progresele pe care le-a facut Tom. Dar pericolul il pandeste in fiecare moment pe Tom: o simpla cazatura sau o minge ratacita care l-ar lovi in cap l-ar putea ucide. Pentru a-i proteja viata, medicii i-au creat o casca acoperita cu spuma, care are proprietatea de a absorbi socurile.

Micutul este obligat sa mai poarte casca cel putin un an pana ce doctorii vor decide ca a venit momentul pentru o noua operatie, de data asta pentru a reconstrui craniul. "Indiferent de ceea ce fac, mereu sunt foarte atenta la comportamentul lui. Sunt permanent atenta la pericolele din jurul lui", a declarat mama copilului, Wendry Trueman. "Fiecare pas pe care il face trebuie analizat de noi si nu putem sa-i dam voie sa se joace cu alti copii care sar sau au o minge", a adaugat mama.

Medicii de la Clinica de chirurgie reconstructiva din Oxford au declarat ca Tom este primul pacient care supravietuieste fara o parte atat de mare a craniului.

Dar, in mod miraculos, craniul a inceput sa se refaca. "Nu cunosc un alt caz de refacere a craniului. Tom nu numai ca supravietuieste, dar se simte foarte bine. Nu pot spune cat va mai avea nevoie de casca care sa-i protejeze creierul. Asta depinde de viteza cu care se reface craniul lui", a declarat, pe un ton optimist, pre-sei britanice, chirurgul plastician Steve Hall de la Clinica de chirurgie reconstructiva din Oxford.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.