Francezul Alain Robert, in varsta de 45 de ani, a escaladat unele dintre cele mai inalte si mai faimoase structuri din lume, motiv pentru care este considerat adevaratul "Om Paianjen".

Exista numerosi practicanti ai asa numitului alpinism urban, dar ceea ce-l deosebeste pe Alain Robert de colegii sai de breasla este faptul ca el urca pe cele mai inalte cladiri din lume ajutandu-se doar de propriile maini, fara clesti sau "nuci" si fara hamuri de siguranta.

Robert a inceput sa parctice cataratul inca din copilarie, escaladand stancile din regiunea natala, dar cariera lui de alpinist urban a debutat efectiv la varsta de 12 ani. Parintii au uitat sa-i lase cheile de la casa iar Alain, rebel din fire, a refuzat sa astepte revenirea acestora, preferand sa intre pe geam in apartamentul situat la etajul opt.

Intre 19 si 20 de ani a suferit doua accident cumplite, in urma carora s-a ales cu fracturi multiple si vertij permanent. Medicii care l-au tratat au ajuns la concluzia ca este handicapat locomotor in proportie de 60% si i-au recomandat sa renunte definitiv la catarat. Cu toate acestea, sase luni mai tarziu a decis sa urce din nou. A urmarit intotdeauna sa-si depaseasca limitele, acceptand noi si noi provocari. Inainte de a se dedica alinismului urban, si-a conturat stilul in Alpii Francezi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.