Nou-nascutii ar putea primi obligatoriu un vaccin "impotriva viciilor". Propunerea, discutata deja in parlamentul britanic, prevede ca bebelusilor sa li se administreze un vaccin care sa-i impiedice la maturitate sa devina dependenti de droguri sau chiar de fumat. Planul prevede imunizarea obligatorie a bebelusilor despre care se crede ca sunt predispusi sa dezvolte la maturitate dependenta de droguri sau de nicotina. Medicii care lucreaza la crearea vaccinului spun ca injectia va impiedica aparitia efectului euforic pe care il produc droguri precum cocaina si heroina.

Vaccinul ar putea aparea pe piata in maximum doi ani pentru ca testele facute pana acum s-au dovedit foarte promitatoare. O firma de biotehnologie din Marea Britanie deja a publicat rezultatele unui vaccin impotriva dependentei de cocaina in urma caruia 58% din cei vaccinati au renuntat la acest drog. si in America, oamenii de stiinta incearca sa gaseasca solutia impotriva dependentei de droguri.

Cercetatorii de la Institutul Scripps din San Diego, California, au creat un supervirus, inofensiv pentru oameni, care reduce dramatic si chiar blocheaza efectele cocainei. Echipa de cercetatori de la institutul american deja a testat virusul pe cobai. si in Australia, Partidul National din Queensland a propus adoptarea unei legi care sa instituie obligativitatea "vaccinului antivicii". Premierul statului, Peter Beattie, a calificat propunerea drept o "bizarerie". "Nu pot gasi alt cuvant pentru a califica aceasta propunere", a spus indignat oficialul.

Pentru adulti, vaccinul se va vinde sub forma de spray

in ciuda efectelor care se pot dovedi benefice, exista voci care afirma ca trebuie luate in calcul si efectele negative printre care interventia asupra dezvoltarii creierului prin blocarea receptorilor pentru narcotice. in acest fel, corpul uman ar deveni imun si la analgezice, in special la morfina, folosita de bolnavii de cancer in faza terminala. Vicepresedintele Asociatiei Medicale Australiene, Mukesh Haikerval, a spus ca vaccinul creeaza mai multe probleme decat le rezolva. Medicamentul "ar putea impiedica orice senzatie placuta, cum ar fi bautul unei beri sau sentimentul de victorie dupa castigarea unei curse", a explicat Mukesh Haikerval.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.