Zeci de cutii de scrisori din Japonia au fost bombardate in ultimele zile cu plicuri pline cu bani. Misteriosul binefacator le transmite celor vizati: "sa stiti sa fructificati aceasta mostenire pentru a va dezvolta formarea personala"

Metoda misteriosului binefacator care, de un an de zile incoace, isi imprastie averea prin WC-urile publice din Japonia pare sa fi fost preluata si de alte persoane alturiste: de cateva zile, in cutiile de scrisoari ale oamenilor apar, ca prin farmec, plicuri anonime ce contin sute de mii de yeni, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca 18 plicuri continand in total 1,81 milioane de yeni (11.000 euro) au fost gasite in aceste ultime zile in cutiile de scrisori ale unui imobil colectiv din Tokyo.

"De fiecare data, banii se aflau in acelasi tip de plic, deschis, fara nume si fara vreun mesaj", a povestit purtatorul de cuvant pentru AFP.

In cea mai pura traditie a onestitatii nipone, destinatarii misterioaselor cadouri le-au adus la comisariat, in loc sa si le insuseasca.

"Unele persoane s-au gandit mai intai ca banii erau falsi. Insa, cand si-au dat seama ca sunt adevarati, i-au adus la noi", a explicat politistul, adaugand ca, in ce priveste originea banilor, enigma n-a fost rezolvata.

La Kobe (vestul Japoniei), o femeie de 31 de ani a adus la postul de politie un plic ce continea un milion de yeni (6.000 de euro), depus de un necunoscut, miercuri, in cutia sa de scrisori.

In orasul vecin, Kyoto, o femeie de 67 de ani a descoperit, tot in cutia de scrisori, nu mai putin de zece milioane de yeni (60.000 de euro). In ambele cazuri, nu a fost gasita nici o explicatie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.