Jerry Yang, de 39 de ani, este fericitul castigator al Campionatului Mondial de poker, titlu care i-a adus un premiu consistent, de nu mai putin de 8,25 de milioane de dolari, informeaza CNN. Psihologul i-a spulberat pur si simplu pe cei sapte adversari ai sai, recunoscand abia la sfarsitul competitiei ca a folosit "cateva din cunostintele sale profesionale".

"Singurul mod in care poti castiga un astfel de campionat e sa fii agresiv de la bun inceput. Exact asta am facut si am castigat", a declarat psihologul, care a promis chiar inainte de finala ca va dona 10% din castig unor fundatii de intrajutorare. Astfel, din cei 8,25 de milioane de dolari, 10% se vor duce la Make-A-Wish Foundation, Feed The Children, Ronald McDonald House si Universitatea Loma Linda.

In ciuda staturii sale plapande, inalt de doar 1,62 metri, Yang si-a intimidat inca de la inceput adversarii cu un stil de joc extrem de agresiv si nervos. Astfel, psihologul a reusit sa il faca pe Lee Childs, un programator de software din Reston, statul Virginia, sa se retraga din joc chiar daca avea o mana mai buna decat el. Dupa cateva partide jucate in aceeasi maniera, Yang a ajuns sa aiba un avantaj zdrobitor in fata adversarilor sai. De exemplu, atunci cand a dispus de jucatorul profesionist Tuan Lam, de 40 de ani, micutul psiholog conducea detasat clasamentul celui mai important turneu de poker.

"Am vazut miracolele lui Dumnezeu cu propriii mei ochi in timpul jocului! Dar trebuie sa recunosc ca am jucat foarte mult si la cacealma", a recunoscut campionul. Originar din Vietnam, Lam, care a ocupat locul doi, a plecat acasa cu un premiu de aproape 5 milioane de dolari.

La turneul din acest an s-au inscris nu mai putin de 6.358 de participanti, care insa au fost eliminati pe parcurs. Pentru a intra in ultimele faze ale competitiei, concurentii puneau la bataie cate 10.000 de dolari. Campionatul Mondial de poker este cunoscut ca fiind cel mai mare concurs de acest gen, la nivel mondial.
Articol semnat de Bogdan Nicolai


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.