Pe nea Tanase il cunoasteti din campania Jurnalului National "Un secol de Flamanzi", unde i-am povestit traseul vietii prin prisma reperelor istorice care au marcat-o.

Tanase P. Tanase este nascut in anul 1894 si urmeaza sa implineasca, la 15 octombrie, 113 ani. Aceasta varsta il indreptateste sa fie candidat la titlul de cel mai batran barbat din lume, care in prezent este detinut de japonezul Tomoji Tanabe, nascut pe 18 septembrie 1895, mai tanar cu aproape un an decat compatriotul nostru.

Astfel ca am plecat din nou catre Stejaru de Tulcea pentru a-l intalni pe nea Tanase si a-l anunta de cele ce-am aflat. "si daca-i asa o sa mi se mareasca si mie pensia?", ne-a intrebat el auzind povestea.

STEJARU. Pe soseaua Constanta-Tulcea, la "Doua cantoane" faci stanga si-ti continui drumul. Noi am oprit insa la semnul unui batranel care facea autostopul. I-am spus ca ne oprim la Stejaru si batranul, dupa ce soseaua s-a siroit vreo doi kilometri printre dealurile golase si arse de soare, ne-a indicat locul in care trebuia sa ajungem. "Uitati! Vedeti stejarul ala? Dupa el incepe Stejaru." intr-adevar, in departare se zareste silueta stufoasa a unui copac singuratic. "Stejarul ala e reperul inca din '40, de cand am venit din Bulgaria", ne-a lamurit batranul. Ulterior, dupa stejarul ce se vede de la distante de kilometri, a fost numit si satul care se intinde de la radacinile lui spre vest. il intrebam pe batranel daca la el in sat sunt persoane in etate mai mare de 100 de ani. Barbatul sta un pic pe ganduri si raspunde. "Nu. Dar de ce? Se da vreun ajutor?" "Nu." I-am raspuns si noi. "Pai, si atunci? Care-i rostul?", a intrebat barbatul fara a astepta un raspuns.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.