Si anul acesta cursa cu tauri din localitatea spaniola Pamplona a inregistrat un real succes, nu mai putin de un milion de barbati inghesuindu-se pe strazile inguste ale orasului intr-o competitie mai putin obisnuita, informeaza Reuters. Cu toate ca bilantul victimelor a ramas constant de circa 14 raniti, femeile din oras si-au anuntat intentia de a organiza o cursa similara, pentru femei, dar cu vaci.

Este cunoscut faptul ca intrecerea cu tauri din Pamplona este cel mai mare eveniment din Spania, in acest sezon. De aceea sute de mii de turisti din Europa si SUA au luat cu asalt mica localitate pentru a trai pe viu o cursa pe viata si pe moarte.

Intrecerea are loc in zona veche a orasului si face parte dintr-o traditie veche de sute de ani, la care localnicii tin foarte mult. Pentru a participa la cursa, barbatii isi leaga esarfe rosii la brau si gat sau se echipeaza cu haine de aceeasi culoare pentru a fi siguri ca vor fi urmariti de animalele atatate de multime.
si in acest an au existat victime, printre ele numarandu-se un barbat din Valencia, veteran al cursei, Francisco Itarte, care a fost impuns in spate de coarnele unui animal.

La spital au mai ajuns si alti sapte spanioli, un senegalez si un american, in cazul ultimilor doi fiind necesare mai multe interventii chirurgicale. Bogdan Nicolai


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.