Un prototip de piele artificiala care vindeca ranile de pe corp fara sa lase cicatrice si care ar putea constitui o alternativa la grefe a fost dezvoltat de o echipa de cercetatori britanici, potrivit unui studiu publicat in revista Regenerative Medicine, informeaza bbc.co.uk.

Specialistii de la compania britanica Intercytex au spus ca rezultatele primelor teste sunt promitatoare. Pielea artificiala se incorporeaza mult mai bine in tesuturi fata de orice alt substitut utilizat pana acum. In prezent, cea mai buna metoda de a trata arsurile grave si ranile mari este prelevarea unui fragment de piele de pe organismul pacientului si grefarea acesteia pe zona afectata.

Tratamentul nu este unul ideal, iar specialistii au avut mai multe tentative de a dezvolta diverse tipuri de piele artificiala. Totusi, pana acum, nimeni nu a reusit sa creeze un tip de piele artificiala care sa se integreze total in tesuturile afectate. Specialisti de la Intercytex sunt de parere ca noul prototip este mai bun.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.