O simpla injectie cu un tip de virus cunoscut sub numele de adenovirus poate combate alcoolismul, potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din Chile. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Santiago de Chile au descoperit ca soarecii crescuti pentru a fi dependenti de alcool carora li s-a administrat o doza de adenovirus modificat genetic au inceput sa consume cu 50% mai putin alcool la o luna de la tratament.
Virusurile au fost modificate, astfel incat sa distruga o gena care produce o enzima-cheie implicata in metabolizarea alcoolului. O simpla injectie a redus cu 80% activitatea acestei enzime in ficatul soarecilor.
Activitatea acestei enzime poate fi blocata prin administrarea de disulfiram, substanta prezenta in multe medicamente de tipul Antabuse care uneori se dovedesc a fi eficace in combaterea alcoolismului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.