Pentagonul a fost cat pe ce sa inlocuiasca armamentul din dotarea trupelor trimise pe front cu arme neletale capabile sa ii transforme pe adversari in homosexuali dornici sa faca sex. "Bomba gay" nu a fost folosita niciodata pe front pentru ca sefi din armata americana au combatut proiectul.

Laboratorul Wright al armatei aeriene de la Dayton, Ohio, a inceput proiectul "bombei gay" inca din 1994, solicitand inca de atunci suma de 7,5 milioane de dolari. Arma pe care cercetatorii voiau sa o lanseze era de fapt un afrodiziac puternic care modifica radical "comportamentul hormonal" al dusmanilor si avea efecte devastatoare asupra "moralului si disciplinei unitatilor inamice’’.

Potrivit AFP, Pentagonul a confirmat existenta acestei propuneri, dar a minimalizat importanta acesteia. Locotenentul Brian Maka a declarat recent ca "Ministerul Apararii nu a sustinut nici odata un asemenea proiect si nu i-a asigurat nici o finantare’’. El a mentionat ca ideea evocata se inscrie intr-o serie de propuneri privind dezvoltarea de arme neletale, intre care substante care sa-i faca pe inamici extrem de sensibili la lumina soarelui sau care sa creasca agresivitatea albinelor, determinandu-le sa atace oameni.

Cu toate astea, Edward Hammond , reprezentant al Sunshine Project, a contestat insa afirmatiile Pentagonului, explicand ca ideea "bombei gay" "nu a fost niciodata respinsa, ba mai mult a fost examinata ulterior". "Povestea asta arata ca Pentagonul are idei depasite atat in ce priveste homosexualitatea, cat si relatia dintre sexualitate si ceea ce inseamna a fi un bun soldat’’, a apreciat Aaron Belkin, profesor la Universitatea California. Astfel, conform specialistilor, e posibil ca modificand comportamentul hormonal al inamicilor, acestia sa devina "soldati mai buni", iar atasamentul fata de camarazi sa le mareasca dorinta de razbunare si sa le dea un curaj inimaginabil.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.