Provincia Guangdong din sudul Chinei pregateste o lege care sa interzica practica din ce in ce mai raspandita a intretinerii unei amante, intr-o incercare de a pastra armonia sociala, potrivit Reuters.

Multi oameni de afaceri chinezi "tin" amante si le platesc o casa, o traditie care a fost interzisa dupa ce comunistii au venit la putere, in 1949, dar care a revenit dupa aproape 30 de ani de reforme ale pietei. Legea, care va face parte dintr-o serie de norme care garanteaza respectarea drepturilor femeii, le va interzice barbatilor casatoriti sa-si faca "cuibusoare de dragoste" pentru a avea aventuri extraconjungale, potrivit "Beijing News". "Aceasta prevedere are ca scop sa pastreze si sa promoveze stabilitatea maritala", a declarat un legiuitor din Guangdong, Cheng Jingchu, potrivit ziarului.

China a cerut oficialilor sai in repetate randuri sa onoreze sanctitatea casatoriei dupa ce o serie de cazuri de coruptie la nivel inalt care implicau amante a dus la concedierea si pedepsirea unor oficiali superiori.
Anul trecut, procurorii au lansat proceduri judiciare impotriva viceprimarului Beijingului, Liu Zhihua, care a fost denuntat ca a luat mita in valoare de cateva milioane de euro si ca si-a ajutat amanta sa "caute profit", in timp ce era responsabil de constructia unui stadion olimpic.

China l-a concediat si pe ofiterul naval Wang Shouye, pentru obtinerea de foloase necuvenite, in iulie 2006, dupa ce una dintre amantele sale s-a denuntat ca a luat milioane de dolari mita de la contractori militari.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.