Un artist britanic a mincat in direct la un post de radio din Londra un ciine Corgi, rasa preferata a reginei Elisabeta a II-a, pentru a protesta fata de moartea violenta avuta de o vulpe ucisa in ianuarie de un grup de vinatori din care facea parte si sotul suveranei, printul Philip.

Mark McGowan, un obisnuit al gesturilor socante, care in timpul unei alte performante artistice a inghitit o lebada, a mincat in compania lui Yoko Ono, vaduva fostului membru Beatles John Lennon, un ciine ucis la o crescatorie si a precizat ca felul de mincare a avut un gust "cu adevarat dezgustator".

"Unii vor fi de parere ca acest gest este socant si de prost gust, dar o fac pentru ca vreau sa atrag atentia asupra incapacitatii Societatii Regale pentru Prevenirea Cruzimii fata de Animale (RSPCA) de a-i da in judecata pe printul Philip si pe prietenii sai pentru ca au impuscat o vulpe si au lasat-o sa se zbata cinci minute, inainte de a o ucide mortal cu bastoanele", a declarat artistul. RSCPA, insarcinata cu anchetarea autorilor de gesturi violente fata de animale, a declarat ca nu detine "nici o dovada" privind o eventuala torturare a vulpii.

Autopsia a demonstrat ca animalul a murit impuscat si fara a fi torturat, a mai indicat RSCPA. "Singurul martor care ar fi putut sa confirme versiunea prezentata de citeva publicatii a refuzat sa comenteze", a mai indicat organismul. Regina Marii Britanii a avut peste 30 de ciini rasa Corgi de la urcarea pe tron in 1952 si in prezent are patru exemplare, Pharos, Swift, Emma si Linnet.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.