Mark McGowan, un obisnuit al gesturilor socante, care in timpul unei alte performante artistice a inghitit o lebada, a mincat in compania lui Yoko Ono, vaduva fostului membru Beatles John Lennon, un ciine ucis la o crescatorie si a precizat ca felul de mincare a avut un gust "cu adevarat dezgustator".

"Unii vor fi de parere ca acest gest este socant si de prost gust, dar o fac pentru ca vreau sa atrag atentia asupra incapacitatii Societatii Regale pentru Prevenirea Cruzimii fata de Animale (RSPCA) de a-i da in judecata pe printul Philip si pe prietenii sai pentru ca au impuscat o vulpe si au lasat-o sa se zbata cinci minute, inainte de a o ucide mortal cu bastoanele", a declarat artistul. RSCPA, insarcinata cu anchetarea autorilor de gesturi violente fata de animale, a declarat ca nu detine "nici o dovada" privind o eventuala torturare a vulpii.

Autopsia a demonstrat ca animalul a murit impuscat si fara a fi torturat, a mai indicat RSCPA. "Singurul martor care ar fi putut sa confirme versiunea prezentata de citeva publicatii a refuzat sa comenteze", a mai indicat organismul. Regina Marii Britanii a avut peste 30 de ciini rasa Corgi de la urcarea pe tron in 1952 si in prezent are patru exemplare, Pharos, Swift, Emma si Linnet.