Presedintele din Malawi a fost fortat sa isi paraseasca resedinta prezidentiala cu 300 de camere din cauza fantomelor care, sustine el, uneori iau forma unor rozatoare. Bingu wa Mutharika (foto) a chemat chiar si preoti din mai multe biserici crestine pentru a exorciza "spiritele rele" care nu ii dau pace, dar tot degeaba. In cele din urma, presedintele, in virsta de 71 de ani, s-a mutat temporar intr-o alta vila, situata la circa 100 km distanta si nu mai indrazneste sa vina in resedinta prezidentiala decit ziua, cind are de lucru.

"Uneori presedintele simte cum rozatoarele se urca pe el in timp ce doarme noaptea, dar, in momentul in care aprinde lumina, dispar instantaneu", a declarat unul dintre servitorii sai la adapostul anonimatului. Alteori, el e trezit noaptea din somn de zgomote de pasi si alte sunete ciudate.

Mutharika s-a mutat abia de trei luni in resedinta prezidentiala, o cladire somptuoasa ridicata de fostul dictator Kamuzu Banda, care nu a mai apucat sa se bucure de luxul de aici, ce contrasteaza violent cu saracia din tara. Predecesorul actualului lider a refuzat sa locuiasca in palat, insa, cum incercarile autoritatilor de a vinde resedinta au esuat, Mutharika a decis sa se mute in ea.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.