Acompaniati de Bruno, un pianist pedepsit la inchisoare pe viata pentru crima, clientii mananca in interiorul unei camere cu ziduri foarte inalte, cu gardieni si cu camere de supraveghere din inchisoarea Fortezza Medicea, in apropiere de orasul Pisa.

O echipa de 20 de bucatari, ajutoare de bucatari si chelneri serveste in fiecare seara 120 de clienti care au trecut in prealabil prin controale stricte de securitate. Mesele de la restaurant sunt rezervate cu saptamani inainte. Directorul inchisorii, Maria Grazia Giampiccolo, a afirmat ca detinutii si-au dezvoltat talentul la gatit. "Cred ca gatitul la un astfel de nivel in acest loc pregateste detinutii pentru momentul in care vor fi in cele din urma eliberati. Invitatii se bucura de masa si, desi masurile de siguranta pareau la inceput foarte infricosatoare, acum au uitat si de garzi", a relatat acesta.

Citeste si:

Pentru protectia clientilor, tacamurile si farfuriile sunt din plastic. Restaurantul s-a deschis in urma cu doua luni si s-a dovedit a fi atat de popular incat departamentul de inchisori din Italia ia in considerare varianta deschiderii de restaurante si in alte puscarii. Edigio, un italian in varsta de 50 de ani, este bucatarul sef si are de gand sa intre in afaceri cu restaurante dupa ce va fi eliberat. Santolo Matrone, de 41 de ani, din Napoli, a fost condamnat la 24 de ani pentru crima. si el spera sa isi foloseasca noul talent cand va iesi din inchisoare. "Faptul ca mancarea e pregatita de criminali, hoti, mafioti sau teroristi nu ma deranjeaza, desi as fi ingrijorata daca cineva ar fi condamnat pentru otravire", a relatat unul din clienti , politista Alessandra Ciabattini.