Inalta de 103 metri, statuia se situeaza pe locul doi in lista celor mai inalte din lume

O statuie gigantica ridicata in provincia Henan, din centrul tarii, simbolizeaza girul conducerii de la Beijing pentru intoarcerea la vechile traditii. Situat pe malurile fluviului Galben, ansamblul monumental a fost inaltat in onoarea imparatilor Shi Huangdi si Yandi, indepartandu-se de simbologia comunista.

China se poate mandri cu statuia de 103 metri inaltime, a doua ca inaltime in lume, care a fost inaugurata recent. Dublul bust care ii omagiaza pe imparatii Shi Huangdi si Yandi a necesitat 20 de ani de munca pentru a fi terminat. ii lipsesc numai 17 metri pentru a depasi cea mai inalta statuie de pe planeta, Buddha Amida, din Ushiku, Japonia. Totusi, ansamblul statuar situat pe malurile fluviului Galben, in provincia Henan din centrul tarii, este mai voluminos decat statuia nipona. in plus, dublul bust al celor mai importanti imparati ai Chinei depaseste cu zeci de metri statui cunoscute de metal si piatra, cum ar fi Statuia Libertatii, de la New York, sau Hristos Mantuitorul, de la Rio de Janeiro.

Iubitoare de mari opere publice in scopuri propagandistice si nationaliste, China a inaugurat aceasta statuie, care se indeparteaza de simbologia comunista, ca simbol al intoarcerii Beijingului la vechile traditii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.