Femeile ar putea in curind sa produca sperma potrivit unui experiment care ar permite cuplurilor de lesbiene sa aiba copii biologici, potrivit publicatiei The Independent.
Cercetatorii incearca sa obtina avizele de etica pentru a produce sperma sintetica din maduva osoasa a femeii, dupa ce studiile au aratat ca este posibil sa sintetizezi celule spermatice din maduva masculina. Oamenii de stiinta cred ca aceasta descoperire va permite si barbatilor infertili sa fie parinti biologici, chiar daca nu pot produce propria lor sperma. Totusi, cercetarea a relevat dificultatea de a preleva celule din maduva osoasa a femeii care sa fie capabile sa se transforme in celule stem, a spus profesorul Karim Nayernia de la Universitatea din Newcastle.

"Daca vom crea sperma feminina le vom da posibilitate femeilor de a avea doar fiice, deoarece cromozomul Y specific spermei masculine este necesar pentru a realiza baieti, dar nu se afla in sperma feminina", a spus Karim Nayernia. Daca sperma feminina va putea fi dezvoltata din maduva osoasa, va fi stocata in laborator si testata capacitatea acesteia de a penetra membrana ovulului hamsterilor, adica un test standard de fertilitate pentru sperma.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.