Nimic nu anunta dezastrul care il pandea pe medicul veterinar Chang Po-yu de la gradina zoologica din orasul taiwanez Kaohsiung. De ani, de cand lucra la gradina zoologica, ii trecusera prin maini toate vietuitoarele. Totusi un moment de neatentie l-a costat un brat. Chang avea de administrat medicamente unui crocodil masiv in varsta de 17 ani.

Ca de obicei, veterinarul a adormit reptila cu o sageata al carei varf fusese impregnat cu o substanta tranchilizanta. S-a apropiat sa recupereze sageata, numai ca nu si-a dat seama ca substanta nu isi facuse efectul: intr-o fractiune de secunda, reptila l-a apucat de brat si a fugit cu membrul insangerat in vizuina sa. Alertati de urletele medicului, ingrijitorii l-au scos pe acesta din tarcul reptilei, au chemat o ambulanta si l-au dus la spital.

Operatia a durat peste sapte ore

Pentru a putea recupera bratul din falcile crocodilului, ingrijitorii au trebuit sa traga doua focuri de arma in gatul reptilei. Imediat mana a fost recuperata, asezata intr-o punga de plastic plina cu gheata si dusa direct in sala de operatie a spitalului unde fusese internat Chang Po-yu. La capatul unei interventii care a durat sapte ore, chirurgii au reusit sa reataseze bratul de trunchi.

in ciuda faptului ca a fost impuscat de doua ori, crocodilul a scapat nevatamat, conform reprezentantilor gradinii zoologice. Reptila a ajuns la gradina zoologica din Kaohsiung in urma cu zece ani.