In orasul leton Liepaja se poate vizita o fosta carcera sovietica, in care amatorii pot deveni, la cerere, "prizonieri politici"

in fostele republici sovietice, turismul s-a imbogatit cu o noua "atractie": vizitarea locurilor de detentie de trista amintire, cum ar fi gulagurile ori inchisorile secrete ale KGB, in care dispareau, de pe o zi pe alta, opozantii regimului comunist.

in acest context, Letonia a inclus in circuitele sale turistice vizitarea inchisorii (foste KGB) din Liepaja, un oras la malul Marii Baltice, unde, pentru cinci euro, vizitatorii pot sta inchisi, timp de doua ore, intr-o celula in care au "locuit" prizonieri politici.

Pentru o taxa suplimentara, ei pot "beneficia" de acelasi tratament ca fostii "locatari", adica pusi sa spele WC-urile, propria celula plus altele, ori coridoarele.

De asemenea, o tanara joaca rolul unui gardian, adresandu-se vizitatorilor cu acelasi ton rastit si cu acelasi vocabular cazon cum o faceau gardienii "originali".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.