Cercetatorii au analizat pentru prima data cit de intens poate fi stresul cauzat de o despartire si au ajuns la concluzia ca ruperea unei relatii afecteaza intr-o asemenea masura inima, incit persoana "ranita" din dragoste poate chiar sa moara din cauza suferintei.

Potrivit editiei electronice a The Daily Telegraph, cercetatorii britanici au descoperit ca zonele creierului responsabile de capacitatea de a invata, memora si de declansarea emotiilor pot destabiliza musculatura cardiaca a unei persoane care sufera de afectiuni ale inimii.

Cercetatorii spun ca atunci cind ne aflam sub incidenta stresului, aceste regiuni ale creierului declanseaza semnale daunatoare. Monitorizarea relatiei existente intre inima si creier a relevat faptul ca sint declansate ritmuri cardiace neregulate ce pot conduce la decesul subit al pacientilor. Oamenii de stiinta din Marea Britanie au studiat zece pacienti cu manifestari specifice ale inimii carora le-au masurat modificarile electrice de la suprafata craniului.

Pacientii au fost pusi la o forma medie de stres, mai exact sa numere inapoi, in serii de cite sapte. Cercetatorii au observat ca activitatea in "zone mai inalte" precum cortexul nu a reflectat doar raspunsul la stres al inimii, inregistrindu-se un intreg lant de reactii ce fac musculatura inimii mai putin stabila.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.