Mai multi specialisti de la Universitatea din Bristol au descoperit ca "uneori curatenia excesiva poate dauna grav sanatatii", se arata intr-un studiu preluat de BBC. Astfel, conform cercetatorilor britanici, murdarirea voluntara cu noroi se poate dovedi o modalitate eficienta de imbunatatire a starii de spirit, cat si a sistemului imunitar.

Potrivit studiului realizat la Universitatea din Bristol, pacientii bolnavi de cancer la plamani, tratati cu o bacterie "prietenoasa" care se gaseste in sol, au semnalat o imbunatatire a calitatii vietii.

in plus, soareci de laborator expusi la aceeasi bacterie au inregistrat o crestere semnificativa a nivelului de serotonina din creier. si cum serotonina este responsabila cu fericirea, este de la sine inteles faptul ca lipsa ei duce in mod automat la depresie.

Citeste si:

Autorii cercetarii au precizat ca sunt necesare studii suplimentare pentru a se determina daca bacteria "Mycobacterium vaccae" are sau nu proprietati antidepresive.

"Acest studiu ne face sa ne intrebam daca nu cumva ar trebui sa petrecem mai mult timp jucandu-ne in noroi sau plimbandu-ne pur si simplu cateva minute cu picioarele goale prin natura", a declarat Chris Lowry, seful echipei de cercetatori, care a tinut sa adauge, mai in gluma mai in serios, ca "o plimbare prin noroi tine doctorul departe de casa".