A fost o vreme in care la Dusseldorf, Germania, restaurantul italianului Daniel Sipersi era neincapator, pentru specialitatile nemaiintilnite in Europa.

Iata cum arata un meniu: ciorba de capete de serpi, tocanita de tigru, friptura (sau gratar) de elefant, asortata cu salata din diverse varietati de ananas. Toate felurile se serveau in vase originale, pe care consumatorii le luau apoi suvenir.

Virsta pe care o pot atinge unele animale: broasca testoasa - 200 ani, papagalul - 140 ani, corbul - 100 ani, elefantul - 65 ani, acvila - 56 ani, balena - 37 ani, camila - 31 ani; maimuta - 26 ani, calul - 22 ani, vaca - 19 ani, porcul - 15 ani, ciinele - 14 ani, pisica - 10 ani, iepurele - 10 ani, oaia - 9 ani, soarecele - 2 ani.

Daca albinele ar disparea de pe suprafata Terrei, odata cu ele ar disparea si peste 100.000 de specii de plante la care polenizarea se face cu ajutorul acestor insecte.

Inaltimea la care zboara pasarile migratoare: cocorii - 5.000 m, gistele salbatice - 3.000 m, lastunii - 2.000 m, graurii - 1.000 m, condorii pot ajunge deasupra Anzilor, ca si unele specii de vulturi din Himalaia, la inaltimi de 7-8.000 m.

Pe o straduta veche din Viena, un dulau s-a napustit asupra unei fetite de trei ani, care tinea in brate o pisica. Auzind tipatul fetitei, pisica s-a aruncat asupra dulaului, angajindu-se intr-o apriga lupta. In aceasta disputa inegala, pisica a fost grav ranita. Medicii veterinari i-au salvat viata, iar autoritatile au "decorat-o".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.