Nestor a sarbatorit cei 116 ani cu un pahar de vodcaUcraineanul Hryhoriy Nestor, considerat cel mai batran om al planetei, a implinit de curand venerabila varsta de 116 ani. Batranul a acceptat sa le explice ziaristilor care este secretul longevitatii. Desi a trait cu mai multe femei de-a lungul vietii, Nestor nu a fost niciodata casatorit, iar asta "l-a ajutat sa nu mai simta aproape deloc trecerea timpului".

Nascut pe teritoriul Ucrainei de azi, pe 15 martie 1891, Hryhoriy Nestor a supravietuit atat Imperiului Austro-Ungar, cat si regimului totalitar din vechea URSS si, conform apropiatilor, "inca se tine bine". Considerat cel mai batran ucrainean, Nestor e convins ca este si decanul de varsta al planetei, dar asteapta confirmarea oficiala.

Batranul recunoaste ca in tinerete "a trait viata la maximum", avand mai multe concubine, care i-au daruit mai multi copii. Cu toate ca nu mai stie cu exactitate numarul si numele femeilor din viata lui, Hryhoriy este convins ca a atins varsta de 116 pentru ca nu a fost niciodata casatorit.

Batranul isi aminteste cu nostalgie de vremurile in care Ucraina apartinea Imperiului Austro-Ungar. Din punctul lui de vedere, "aceia au fost cei mai frumosi ani din viata lui". Cand a implinit 100 de ani, Hryhoriy Nestor s-a pensionat. A renuntat sa mai munceasca la ferma, unde isi petrecuse aproape toata viata, si a acceptat sa fie ingrijit de o ruda apropiata.

Singuratatea si faptul ca nu si-a refuzat nici o placere niciodata sunt secretele pentru o viata mai lunga si o batranete frumoasa, este de parere ucraineanul, care nu-si prea arata varsta, facandu-i invidiosi pe "tinereii" de sub 100 de ani.

Nici un fir de par nu i-a parasit capul, iar chipul ii este inca tanar, dand impresia ca nu are decat "vreo 80 de ani". Hryhoriy Nestor crede ca alimentatia a avut un rol deosebit de important in lungirea vietii.
Astfel, batranul a declarat ca nu-si aminteste sa fi mancat altceva decat cartofi, branza si lapte. si ca ocazional se revigora, dand pe gat, pe nerasuflate, "cate un paharel ras de vodca".