Parintii si prietenii ii spun "frumoasa adormita", dar viata britanicei Nathalie Hoyland nu este nici pe departe o poveste frumoasa. Mai degraba, un cosmar care revine sporadic atunci cand tanara sufera de "atacuri de somn". Nathalie stie cand se duce la culcare, dar nu mai stie cand se trezeste: o poate face dupa opt ore, ca un om normal, sau dupa o saptamana in care a dormit continuu.

Nathalie Hoyland, in varsta de 26 de ani, este unul din putinii britanici care sufera de o boala extrem de rara. Cei care au aceasta afectiune pot dormi si o saptamana, incontinuu, cu mici pauze pentru hrana si nevoi fiziologice.
Tanara sufera de astfel de "atacuri de somn" chiar si in mijlocul zilei cand devine incapabila sa vorbeasca si se scufunda intr-o stare de transa care se sfarseste in somn. Ceasurile cu alarma nu au nici un efect asupra somnului tinerei femei.

"Atacurile" au inceput la varsta de 17 ani in timp ce invata pentru examene. Dupa terminarea facultatii, slujba pe care si-a gasit-o nu a ajutat-o prea mult: uneori Nathalie adoarme chiar in timpul sedintelor. "Atacurile apar chiar daca nu sunt acasa, iar in acel moment intru intr-o stare de visare si nu pot sa ma controlez. Oamenii care m-au vazut mi-au spus ca arat de parca as fi beata", a declarat pentru cotidianul britanic "Daily Mail", Nathalie Hoyland.

Fiind o boala rara, initial, medicii au crezut ca e vorba de epilepsie pentru ca tanara abuza verbal pe oricine incerca sa o tina treaza. Dupa opt ani de teste si-au dat seama ca femeia sufera de sindromul Kleine-Levin. Boala a ramas fara leac si afecteaza circa 1.000 de oameni la nivel mondial.