Lacul Weissensee din sudul Austriei a gazduit un eveniment sportiv neobisnuit: primul campionat mondial de hochei… sub gheata.

Potrivit Independent Online, opt echipe din Austria, Cehia, Finlanda, Germania, Olanda, Polonia, Slovacia si Slovenia au concurat sub un strat de gheata gros de 30 de centimetri, intr-o apa cu o temperatura de 2 grade Celsius.

Jucatorii - care nu au purtat masti de oxigen - au intrat in apa imbracati in costume de scafandru si au urmarit un puc, intr-un perimetru de sase metri latime si opt lungime. La fiecare 30 de secunde, ei au fost nevoiti sa iasa deasupra ghetii, pentru a trage aer in plamani. Fiecare meci a fost impartit in trei reprize, mai scurte decat cele practicate la jocul traditional de hochei pe gheata. ‘Evenimentul a avut un succes enorm.

Peste 600 de posturi de televiziune din intreaga lume au prezentat imagini de la campionat’, a declarat unul dintre organizatori. In finala competitiei, Finlanda a invins Austria, in timp ce Slovacia s-a clasat pe locul al treilea.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.