Pentru a trece peste tragedia pierderii unui copil, parintii britanici isi pot comanda o replica din plastic a acestuia

Tragedia provocata de pierderea unui nou-nascut este atat de traumatizanta pentru tinerii parinti, incat de cele mai multe ori acestia refuza sa treaca peste incident, relateaza "The Sun". De aceea, pentru a-si reveni mai usor din soc, tinerele mame pot apela acum la o replica identica din plastic a bebelusului mort pe care sa o ingrijeasca pana cand sunt pregatite sa nasca un alt copil.

Ideea de a crea o copie identica a nou-nascutului decedat in primele saptamani de viata a dus la lansarea pe piata britanica a unei intregi colectii de bebelusi, numite Reborn Dolls. Expertii care au elaborat aceste replici fidele ale bebelusilor sustin ca papusile sunt dotate cu "inimi mecanice care bat, ochi de sticla, par realistic si chiar vene care pulseaza".

"Pana si greutatea, proportiile mainilor si picioarelor sunt respectate in conformitate cu dimensiunile copilului mort", sustine directoarea de la Reborn Dolls, Wendy Graham.
Papusile care sunt realizate dintr-un plastic foarte maleabil, pot fi asezate practic in orice pozitie. "Sunt foarte dragalasi, mai ales atunci cand dorm", si-a laudat Wendy creatiile. Bebelusii sunt creati numai pe baza de comanda, "parintii oferind detalii amanuntite papusarilor care respecta intru totul culoarea pielii, ochilor, parului, dimensiunile mainilor picioarelor si trasaturile fetei".
Cu preturi cuprinse intre 80 si 450 de lire sterline, papusile sunt "tratamentul perfect pentru parintii indoliati", sustin psihologii de la firma Reborn Dolls.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.