Trei alergatori de cursa lunga au realizat o performanta demna de „Cartea Recordurilor": au traversat Sahara, alergand intreaga distanta - de peste 6.400 de kilometri.
Conform masuratorilor, pastrand ritmul mediu atins in cursele de maraton si adaugand noptile pentru odihna, cei trei au avut nevoie de aproximativ 111 zile zile pentru a-si termina traseul. Unul dintre alergatori, americanul Charlie Engle, in varsta de 44 de ani, a declarat ieri reporterilor ca, daca ar fi stiut cum e sa alergi in desert, nu s-ar fi inscris niciodata intr-o astfel de cursa. Alaturi de el, canadianul Ray Zahab, 38 de ani, si taiwanezul Kevin Lin, 30 de ani, abia au putut sa zambeasca si au marturisit ca pe ultimii kilometri nu s-au gandit decat la baia pe care o vor face cand vor termina. Cursa lor a fost considerata incheiata abia cand toti trei au ajuns la malul Marii Rosii si au atins apa acesteia cu degetele de la ambele maini.

"N-am mai vazut apa din Senegal, adica de la inceputul cursei", a spus Engle cand a ajuns pe plaja din apropierea Canalului de Suez. in mai putin de patru luni, cei trei, care au fost insotiti de un microbuz plin cu provizii si un grup de sustinatori, au parcurs sase tari: Senegal, Mauritania, Mali, Niger, Libia si Egipt. Echipa insotitoare a realizat mii de metri de pelicula, iar documentarul care va prezenta aceasta extraordinara cursa va fi realizat de compania actorului Matt Damon, "LivePlanet".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.