Intr-un orasel din China, dulaul Lele merge singur la magazin si isi alege hrana preferata

Stapanul unui caine din China sustine ca patrupedul este atat de destept, incat isi cumpara singur de mancare atunci cand ii este foame. Dupa ce stapanul lui ii da o bancnota acesta se duce singur pana la magazin unde "isi comanda" hrana dorita, indicand cu botul ce anume vrea. Cainele stie exact cati bani are la el, ce cantitate de hrana trebuie sa primeasca si nu lasa banii din gura decat dupa ce a primit marfa.

Aproape nici unul dintre apropiatii lui Wu Qianhe, din Chenghu, nu l-au crezut cand acesta le povestea cu deosebit interes cat de destept este Lele, cainele sau. "Banuiau cu totii ca este dresat, ca orice alt caine, sa mearga la magazin sa isi ia de mancare. Nu ca o face la de dezinvolt ca un om", zice barbatul, citat de Ananova
"Daca ar fi facut acest lucru ca atunci cand aduce ziarele as fi zis, dar la el este vorba de altceva", spune Qianhe, care tine sa precizeze ca "dulaul este in stare sa si negocieze cu vanzatorii, daca e nevoie."

Lele incepe sa latre ori de cate ori ii este foame. "Ii dau o bancnota de 1 yuan, el o ia in gura, dupa care se duce la magazinele din apropiere si isi cumpara ceva de mancare. Vanzatorii il cunosc", a mentionat chinezul.
Cainele nu da drumul banilor pana cand nu-si primeste hrana. "Este suficient de inteligent pentru a face diferenta dintre o bucata de hartie simpla si o bancnota.
N-am reusit niciodata sa-l pacalesc", a adaugat stapanul cainelui. Ba mai mult, Lele stie exact cand stapanul sau ii strecoara intre falci o bancnota mai valoroasa si, dupa ce isi primeste mancarea, ramane linistit in magazin asteptand restul.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.