In ultimele saptamani valul alarmelor teroriste declansate de copii a luat o amploare fara precedent. Autoritatile au fost puse pe jar de telefoane care anuntau iminente bombe amplasate la Aeroportul Baneasa, statia de metrou Titan si chiar Palatul Cotroceni.

Aceste amenintari, chiar daca vin din partea unor pustani pusi pe sotii, sunt luate in serios, locatiile vizate fiind evacuate de urgenta si controlate la sange de pirotehnisti.

Reporterii Averea au gasit doi dintre copiii care au bulversat trupele antitero si au gasit asemanari izbitoare intre cei doi.Cel mai recent "terorist", care acum doua zile spunea ca va arunca in aer Palatul Cotroceni si Aeroportul Baneasa, este un baiat de numai 11 ani, din comuna Babaita, Teleorman. Pe Alexandru Anghel, zis Aghionoaie, l-am gasit, la numai cateva ore de la telefonul buclucas, jucandu-se senin, pe maidanul satului, cu alti copii. Toti stiau de tarasenia facuta de Aghionoaie si se amuzau teribil de curajul lui, dar si de faptul ca politia
i-a bagat in seama, luandu-i la intrebari. "Aghionoaie" e certat cu scoala si, din plictiseala, s-a gandit sa foloseasca telefonul public din fata primariei pentru a anunta bombe in Bucuresti. Senin, el ne spune ca oricine poate face asta pentru ca nu trebuie cartela magnetica, apelul fiind gratuit.

Pirotehnistii raman cu paguba

Costurile unor operatiuni de scotocire in cautarea posibilei bombe se ridica la mii de euro, bani care, teoretic, ar trebui recuperati de la familiile copiilor care suna la numarul de urgenta 112. In practica insa, nu este asa, din cauza ca de cele mai multe ori aceste familii sunt unele nevoiase, traind la limita saraciei. Pirotehnistii Politiei sau ai SRI raman cu paguba.

Laurentiu a evacuat de 4 ori aeroportul

Laurentiu a ajuns deja vedeta in comuna Plataresti, judetul Calarasi, unde acesta locuieste impreuna cu familia sa. La el in sat a devenit celebru, un fel de vedeta locala, dupa ce i-a venit nastrusnica idee ca, sambata si duminica, 3 si 4 februarie, sa sune, de patru ori, la 112. Pustiul de 11 ani a amenintat prin telefon ca va arunca in aer Aeroportul Aurel Vlaicu, fost Baneasa.
Mama baiatului ne-a raspuns cu greu la cateva intrebari. "Copilul meu a recunoscut ca a sunat si si-a luat toata povara pe umerii lui. Nu a vrut sa mai spuna cu cine era in ziua aceea la telefon. Nu mai iese acum din casa, dupa cel-a batut taica-su. A promis ca nu se mai atinge de telefon niciodata".Familia copilului a fost amendata de catre seful de post.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.