Ernest si Paraschiva s-au intπlnit in timpul unei serate dansante din Cluj, intr-un club exclusivist care apartinea tatalui fetei. Din acel moment au stiut ca dragostea ii va lega pe viata. Cu toate ca parintii fetei se opuneau relatiei dintre cei doi, pentru ca Ernest facea parte din patura de jos a societatii, povestea de dragoste a celor doi a inceput sa se infiripe pe ascuns.

"Era foarte frumoasa si cultivata. Inca de pe atunci vorbea cursiv sase limbi", isi aminteste Ernest Sculptoreanu. Al Doilea Razboi Mondial insa avea sa le schimbe complet vietile. Ernest a plecat pe front si cπnd s-a intors dupa doi ani a descoperit ca Paraschiva se maritase si avea un copil. S-a casatorit si el, dar familia avea sa ii fie ucisa in bombardamente.

In anii ’50, Paraschiva a plecat impreuna cu familia in Belgia si apoi in Canada. Ramas in Romπnia, Ernest avea sa munceasca timp de 20 de ani ca inginer mecanic sub regimul comunist, pastrπnd legatura cu iubita sa, in ciuda tuturor oprelistilor impuse de totalitarism.
Cπnd a reusit, in sfπrsit, sa ajunga si el in Canada si sa se angajeze, Ernest a fost cπt pe ce sa isi piarda viata in timpul unei operatii pe cord. La aniversarea de 70 de ani a Paraschivei, Ernest i-a facut cadou un lant de aur gravat simplu "70". Acum locuiesc in acelasi bloc din Ottawa si au petrecut prima data Sfπntul Valentin impreuna.
Cu toate ca dragostea lor a trecut prin atπtea, Paraschiva a declarat in gluma ca "nu o sa se grabeasca cu maritisul" pentru ca: "Avem toata viata inainte!".