Biserica Ortodoxa Rusa si-a exprimat indignarea fata de aparitia unui anunt conform caruia un necunoscut oferea spre vanzare ramasitele Sfantului Filip * Anuntul aparuse pe un site rusesc

Reclama descrie relicvele ca "moastele unui sfant ortodox, in conditii bune. Pe craniu exista o inscriptie care confirma numele sfantului".Biserica nu a declarat public daca este convinsa sau nu ca oasele si craniul sunt autentice, insa a descris anuntul ca fiind profund "imoral".Vanzatorul, care s-a dovedit a fi un anume Boris Georgiev, fost colonel in retragere al Armatei Sovietice, a declarat reporterilor BBC News ca el a dat anuntul "in numele unui prieten care mi-a cerut ajutorul".

Potrivit lui Georgiev, relicva din secolul al XVI-lea a fost adusa la St. Petersburg, din cauza campaniei anti-religie a bolsevicilor din anii '20.

Se pare ca ramasitele provin din Novgorod, un oras antic din nordul Rusiei, si fusesera duse la Muzeul Religiei si Ateismului din St. Petersburg.Insa, dupa colapsul Uniunii Sovietice, muzeul a fost inchis. Exponatele de la Novgorod - alaturi de multe altele - au fost impachetate in cutii fara etichete si stocate la subsolul Catedralei Kazan, din St Petersburg (foto).Georgiev a mai povestit de asemenea ca actualul proprietar al relicvelor a reusit sa salveze una dintre aceste cutii, chiar inainte ca acestea sa fie distruse la inceputul anilor '90.

"Initial, nu exista nici un pret stabilit pentru relicve. Insa eu i-am sugerat proprietarului ca le poate vinde foarte bine, pentru cel putin o mie de euro. Nu sunt multi bani, insa chiar ne ajutau si ne-a adus multa popularitate pe site", a declarat Georgiev. Insa toata afacerea a cazut, dupa ce Biserica a aflat de anunt si s-a declarat impotriva acestuia. Publicitate buna sau rea, din acel moment, vanzatorul a inceput sa fie asaltat de curiosi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.