Dupa mai bine de 3 ani de cercetari, politia a reusit sa strπnga suficiente probe pentru a anihila reteaua, care in 2004, dadea o spargere de peste 500.000 de dolari. Pensionarul, specialist in tehnologie de inalta performanta, este dat in urmarire generala fiind acuzat de frauda.

Banda cunoscuta sub numele de "Organizatia Criminala Blanchard", dupa numele conducatorului ei, Gerald Daniel Blanchard, actiona la nivel international. Ziaristii de la "Toronto Sun" au descoperit ca membrii ei au dat spargeri in mai multe banci europene, numai in Austria reusind sa fure bijuterii de 1,8 milioane $.

Dupa trei ani de investigatii, politistii au strπns suficiente probe pentru a-i trimite in fata instantei pe sapte membri ai bandei si pe Carl Bales, de... 83 de ani, din Vancouver.

In momentul in care au descoperit ca pensionarul Carl Bales este "una dintre verigile importante ale retelei criminale", politistilor nu le-a venit sa creada. Batrπnul, expert in tehnologie de inalt nivel si specialist in sisteme de paza si protectie, a fost considerat drept "un caz fascinant si incredibil totodata", a declarat purtatorul de cuvπnt al politiei din Winnipeg, Gord Schumacher. In loc sa isi traiasca batrπnetile linistit, Carl Bales prefera sa comploteze alaturi de membrii mai tineri din gasca lui Blanchard si sa elaboreze planuri pentru jafuri.