Micuta Kenadie Jourdin-Bromley, care are dimensiunile unui copil de o luna, cantareste la trei ani si jumatate doar 4,5 kilograme si are o inaltime de 45 de centimetri.

"Degetica", dupa cum o alinta parintii ei, este considerata cel mai mic om al planetei si nu este deloc suparata de faptul ca medicii care au dignosticat-o cu o forma rara de nanism i-au spus ca nu va mai creste aproape deloc. Plina de viata, "papusa vie" se intelege de minune cu fratele ei mai mic Tyran Jacob, care se mai joaca uneori cu ea, asezand-o in masinute de jucarie.

Internata la clinica speciala din cadrul spitalului pedriatic "Alfred I. DuPont", din Canada, Kenadie "Degetica" e nedespartita de fratiorul ei de un an si jumatate, Tyran. In ciuda diferentei de varsta, micutul care abia invata sa vorbeasca este deja protectorul fetitei-papusa, care abia daca ajunge la genunchiul oamenilor mari si poate fi lovita cu usurinta.

"Exista multi copii bolnavi de nanism in lume si este inca un mister pentru stiinta de ce raman atat de mici", a declarat directorul Clinicii dr. Charles Scott. Spre deosebire de ceilalti pitici, boala de care sufera Kenadie s-a dezvoltat inca din momentul in care micuta a fost conceputa.

"Am observat inca din primele luni ale sarcinii ca ceva nu este in regula pentru ca nu imi crestea burta aproape deloc", isi aminteste mama micutei, Brianne.
La nastere, Kenadie cantarea doar un kilogram si mama ei era convinsa ca nu va trai. "Doctorii care nu vazusera in viata lor un copil atat de mic imi spuneau ca nu va supravietui. Cu toate astea, Kenadie va implini in curand 4 ani si nu cred sa existe pe lumea asta copil mai plin de viata si mai jucaus ca ea", a completat tatal micutei, Court.

Cu toate ca urmeaza un tratament care sa ii permita sa creasca, fetita-papusa nu s-a mai dezvoltat deloc. Desi oasele ei sunt foarte subtiri si se pot sparge cu usurinta, iar trupsorul ei firav abia daca ii permite sa ridice o jucarie de pe jos, Brianne si Court spera ca in cativa ani "Kenadie sa il ajunga din urma pe Tyran, ba poate sa il si depaseasca in inaltime".

Micuta Kenadie este rasfatata "Degetica"

In ciuda inaltimii si greutatii foarte mici, Kenadie iese cu mama ei la cumparaturi. Ei ii place sa se joace toata ziua cu fratele ei, Tyran, care, desi are doar un an si jumatate, este deja mai inalt decat sora lui.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.